分类 大学语文 高等数学 英语科目 政治/民法 教育理论 艺术概论 医学综合 生态基础

成考专升本英语历年真题及答案归类汇总:介词

 VI.介词

  重点:常见介词、介词短语的词义及用法;介词与某些动词、名词、形容词的固定搭配。

  1.It snowed here since more than a week last year.

  2.We can obtain knowledge from other sources ______ books.

  A. beside B. besides C. apart D. in addition

  3.______fun good exercise, swimming is a very useful skill.

  A. Except for B. But for C. Beside D. Besides

  4.Mary answered all the questions ______ the last one.

  A. unless B. except C. besides D. beside

  5.I have finished typing all ______ the last page.

  A. until B. but C. to D. for

  6.May I stay with you ______ going back to my parents’ home tonight?

  A. because of B. so as to C. in spite of D. instead of

  7.Despite of the heavy snow last night none of the classes have been cancelled at the university.

  8.Father usually comes back from his work______.

  A. at noon B. in noon C. on noon D. in the noon

  9.We are looking ______ to hearing from you soon.

  A. at B. forward C. for D. up

  10.I am looking forward ______ Mike next week.

  A. to see B. to seeing C. seeing D. see

  11.The students laughed ______ the silly answers they had put on their tests.

  A. at B. from C. to D. over

  12.The bell rang I hurriedly rushed into the classroom, knocking ______ our maths teacher.

  A. at B. into C. off D. out

  13.They differ ______ each other in many ways.

  A. to B. with C. on D. from

  14.The movie we saw last night was very different ______ the novel.

  ir tests.

  A. at B. from C. to D. over

  12.The bell rang I hurriedly rushed into the classroom, knocking ______ our maths teacher.

  A. at B. into C. off D. out

  13.They differ ______ each other in many ways.

  A. to B. with C. on D. from

  14.The movie we saw last night was very different ______ the novel.

  A. of B. to C. from D. as

  15.Someone was speaking there; the voice was familiar ______ us.

  A. by B to C. for D. with

  16.Controlling a class of school pupils calls ______ all your skills as a teacher.

  A. up B. off C. for D. on

  17.When the taxi came I put out my hand, but it just went ______ me without stopping.

  A. off B. over C. through D. past

  18.I began to work here ______1978.

  A. in B. at C. on D. since

  19.______(在一个寒冷的冬日), George jumped into the lake saved a little girl. [On a cold winter day]

  20.It’s nice to go for a walk ______ a summer evening.

  A. on B. at C. in D. during

21.Most Chinese like to drink tea. But some prefer coffee ______ tea.

  A. to B. for C. with D. against

  22.I prefer writing a term paper ______ taking an examination.

  A. than B. to C. for D. rather than

  23.The picture reminds me ______ the time we spent together in New York.

  A. of B. in C. for D. to

  24.I objected ______ the meeting without him.

  A. to have B. to having C. having D. have

  25. They arrived home very wet, as they had walked all the way ______ the rain.

  A. in B. below C. under D. into

  26. Last Sunday ______ my great surprise I met Bullen in town.

  A. to B. for C. as D. at

  27. I often go to school on bike, but I went to school on foot this morning.

  28. I met her ______ my way______.

  A. in…home B. on…home C. in…to home D. to…to home

  29. From here, we can see the bridge ______ construction.

  A. below B. by C. under D. with

  30. Electricity is ______ great use in industry everyday life.

  A. be B. of C. in D. with

  [“of+名词”结构相当于形容词,作表语]

  31. Would you like a piece of cake ______ your coffee?

  A. with B. to C. for D. in

  32. George always arrives at the office in time, but because the heavy rain ,he was one hour late this morning.

  33. They came from a village a little way ______ the main road.

  A. on B. off C. at D. in

  34.谁应对这起车祸负责? [Who was responsible for the car accident?]

  35.任何事情都不能阻止我们履行职责。 [Nothing can prevent us from doing our duties.]

  36. His ears are highly sensitive ______ any unusual sound in the machine.

  A. of B. on C. to D. by

  37. You’ll have to pay for the holiday in ______,Tom.

  A. front B. advance C. ahead D. forward

  38. He might have been killed ______ the arrival of the police.

  A. except for B. but for C. with D. for

  39. WTO stands ______ the World Trade Organization.

  A. as B. like C. for D. by

  40. It’s the first turning ______ the left after the traffic lights.

  A. by B. in C. to D. for

  41. I know nothing about him ______ he is a teacher.

  A. besides B. in addition C. except for D. except that

  42. The heavy snow could not keep us ______ going out to work.

  A. from B. on C. upon D. up

  43. Jack work so hard as he dreams ______ owning his own house soon.

  A to B. with C. of D. on

  44. I suppose I can ______ you for help in this matter..

  A. of B. on C. at D. to

  VI.介词答案

  1. B: for 2.B 3.D 4.B 5.B 6.D 7.A: Despite 8.A 9.B 10.B 11.A 12.B 13.D 14.C 15.B 16.C 17.D 18.A 20.A 21.A 22.B 23.A 24.B 25.A 26.A 27.B: by bike 28.B 29.C 30.B 31.A 32.C: because of 33.B 36.C 37.B 38.B 39.C 40.C 41.D 42.A 43.C 44.B



   >>学课在线网课试听.报名        >>学课在线智能题库.模拟做题       >>直播课程       >>录播课程

课程名称
课程免费试听 课程名称 课程免费试听 课程名称 课程免费试听
初级会计师 一级建造师
执业药师
中级会计师 二级建造师 护士资格证
注册会计师 一级造价工程师 健康管理师
经济师考试   监理工程师 考研辅导课
银行从业 安全工程师 自考辅导课
基金从业 一级消防工程师 心理咨询师
企业人力资源管理师 法律职业资格考试 公共营养师
社会工作者 消防设施操作员 保育员
教师资格证           成人高考 育婴师


重要提醒!!内容中联系方式并非本站联系方式,报名咨询的学员请与下面最新联系方式联系我们咨询报名-以免损失!
>>长期招聘兼职招生代理人员,项目合作,团报优惠咨询,有意者请联系我们 >>咨询:13312524700(可加微信)。

云南学历中心:◆咨询电话:0871-65385921、13312528471 赖老师、钱老师(微信报名:17787865775)点击这里给我发消息


楚雄学习中心:◆咨询电话:0878-3138907、17787826253 冯老师、 王老师(微信报名:17787826253 )点击这里给我发消息


总部报名地址: ◆云南省昆明市人民中路216号丰园大厦25楼2511;网课试听:ke.xuekaocn.cn   点击这里立即咨询我们



地州分校:   大理分校   丽江分校   迪庆分校   怒江分校   红河分校   临沧分校   玉溪分校   文山分校   保山分校   德宏分校   昭通分校   普洱分校   版纳分校 【各地州学员请加老师微信咨询报名,电话(微信):133-1252-4700】;2021年云南省成人高考>>立即报名



职业技能考证:心理咨询师、健康管理师、茶艺师等更多>◆咨询电话:0871-65385238、13312524700(微信)点击这里咨询我们  

公考培训咨询:◆国考云南省考公务员/事业单位面授培训,咨询电话:0871-66019384,13312524700 (微信)点击这里立即咨询我们






温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,学课在线网提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

免责声明:以上内容仅代表原创者观点,其内容未经本站证实,学课在线网对以上内容的真实性、完整性不作任何保证或承诺,转载目的在于传递更多信息,由此产生的后果与学课在线网无关;如以上转载内容不慎侵犯了您的权益,请联系我们QQ:1536696595,我们将会及时处理。




网友评论
 
工作时间:9:00-18:00 学历提升0871-65385921 职业培训0871-65385238
工作时间:9:00-18:00
学历提升:   点这里给我发消息  点这里给我发消息 职业培训:   点这里给我发消息 网校课程:   点这里给我发消息
微信扫一扫关注我们