分类 大学语文 高等数学 英语科目 政治/民法 教育理论 艺术概论 医学综合 生态基础

成考专升本英语历年真题及答案归类汇总:名词

成考专升本英语历年真题归类汇总

  Ⅰ.名词

  重点:区分可数名词与不可数名词;名词的复数形式;名词做主语时,主谓关系的一致性.

  可数名词与不可数名词

  1. The nurse added some sugars to the medicine to make it easy for the child to take.

  2. The sitting room would be much improved if you placed a furniture in the corner.

  3. Let me give you ______.

  A. some advice B. some advice C. an advice D. such an advice

  4. Usually there is ______ traffic in the streets on weekdays than on Sundays.

  A. little B. less C. few D. fewer

  5. Jim was upset last night because he had to do too many homeworks.

  6. I am afraid that there isn't ___ left for you two in my car. There are already five people in it.

  A.many rooms B. any rooms C. any room D. many rooms

  7. Half the forest was cut down to make a room for the new road.

  8. "I like your furniture very much." "Thank you. We bought ______ in Beijing."

  A. the most of them B. most of them C. the most of it D. most of it

  9. Jump in the car. There's enough ______ for you.

  A. place B. seat C. room D. space

  10. During the storm we took ______ in the doorway of a shop.

  A. help B. comfort C. guard D. shelter

  11. It wasn't an accident. He did it on ______.

  A.reason B. determination C. purpose D. intention

  12. You'll have to pay for the holiday in ______, Tom. (2001)

  A. front B. advance C. ahead D. forward

  13. When he applied for a ______ in the office of the local newspaper, he was told to see the manager.

  A. position B. profession C. career D. location (2001)

  14. There were a lot of ______ waiting outside the theater to see the famous pop singer. (2001)

  A. crowds B. assistants C. fans D. attendants

  15. The tailor made him a new ______. (2002)

  A. cloth B. wear C. dress D. suit

  16. Your brother is very tall. What is his exact ______? (2000)

  A. height B. length C. size D. breadth

  17. I wanted to go there by plane but I hadn't enough money to pay for the ______. (1998)

  A. journey B. distance C. road D. way

  18. During the Ice Age, man developed the use of tools, this is a way of protecting himself against ______.

  A. shortcomings B. hazards C. faults D. conflicts (2004)

  19. There is no easy ______ to the problem. (2003)

  A. result B. consequence C. solution D. reason

  20. Living in the countryside has many ______, such as beautiful scene, fresh air, so on.

  A. advantages B. interest C. profit D. benefit

名词复数

  1. It was difficult for him to buy good shoes because he had such a big pair of foot.

  2. Many peoples can do one kind of work, but a few people can do many kinds of work.

  3. Now, many people use the word Ms instead of Miss or Mrs. for example, before the name of ______in business letters.

  A. woman manager B. women manager C. woman managers D. women managers

  4. It was difficult for him to buy good shoes because he had such a big ______ of feet.

  A. pair B. size C. couple D. number

  5. The children cooked some by burning ______ branches.

  A. potatos…leaves B. potatoes…leafs C. potatos…leafs D. potatoes…leaves

  6. She has to clean all the ______ in all the ______ in two hours.

  A. furniture…bedroom B. furnitures…bedrooms C. furniture…bedrooms D. furnitures…bedsrooms

  名词做主语时,主谓关系的一致性

  1. The bread butter are very delicious.

  2. Two thirds of the area are covered by water.

  3. The number of the people applying for the job ______ increasing.

  A. are B. is C. are being D. is being

  4. The number of students who failed the chemistry examination ______to fifteen.

  A.have increased B. has increased C. is increased D. are increasing

  5. Neither John nor his father were able to wake up early enough to catch the morning train.

  6. Reading English newspapers ______ a good way of ______ your English.

  A.is… improve B. are…improving C. is…improving D. are…improve

  7. Three times seven ______ twenty-one.

  A. have B. are C. has D. is

  8. Ten days ______ long enough for Mr. Carter to finish his design. He doesn't need any more.

  A. is B. has been C. was D. had been

  9. Twenty miles ______a long way to cover.

  A. have been B. is C. are D. were

  10. Many a student ______ that mistake before.

  A. had made B. has been made C. have made D. has made

  11. ______ road out of town is good, but this one is better than the other.

  A. Both B. All C. None D. Neither

  12. Now that the stress of examinations are over, we can all relax a while.

  13. Tom, together with his family, ______ to see us tonight.

  A. is coming B. are coming C. comes D. come

  名词所有格

  1. I'm going away for a ______.

  A. holiday of a week B. week holiday C. holiday week D. week's holiday

  2. I came across a ______ on the street yesterday morning.

  A. friend of my father's B. friend of my father

  C. my father's friend D. father's friend

  3. He read in ______ paper that ______ industry is developing at a high speed.

  A. today…China's B. today's…China C. today's…China's D. today…China

  答案

  I.名词

  可数名词与不可数名词

  1. B: sugar 2. C: a piece of furniture 3.A 4.B 5. much homework 6.C 7. make room for 8.D 9.C 10.D 11.C 12.B 13.A 14. C 15. D 16. A 17. A 18. B 19. C 20. A

  名词复数1. D: feet 2. A: people 3. D 4. A 5.D 6. C

  主谓一致

  1. D: is 2.C: is covered 3.B 4.B 5.B: was 6.C 7.D 8.A 9.B 10.D 11.D 12.B: is over 13.A

  名词所有格

  1.D 2. A 3. C



   >>学课在线网课试听.报名        >>学课在线智能题库.模拟做题       >>直播课程       >>录播课程

课程名称
课程免费试听 课程名称 课程免费试听 课程名称 课程免费试听
初级会计师 一级建造师
执业药师
中级会计师 二级建造师 护士资格证
注册会计师 一级造价工程师 健康管理师
经济师考试   监理工程师 考研辅导课
银行从业 安全工程师 自考辅导课
基金从业 一级消防工程师 心理咨询师
企业人力资源管理师 法律职业资格考试 公共营养师
社会工作者 消防设施操作员 保育员
教师资格证           成人高考 育婴师


重要提醒!!内容中联系方式并非本站联系方式,报名咨询的学员请与下面最新联系方式联系我们咨询报名-以免损失!
>>长期招聘兼职招生代理人员,项目合作,团报优惠咨询,有意者请联系我们 >>咨询:13312524700(可加微信)。

云南学历中心:◆咨询电话:0871-65385921、13312528471 赖老师、钱老师(微信报名:17787865775)点击这里给我发消息


楚雄学习中心:◆咨询电话:0878-3138907、17787826253 冯老师、 王老师(微信报名:17787826253 )点击这里给我发消息


总部报名地址: ◆云南省昆明市人民中路216号丰园大厦25楼2511;网课试听:ke.xuekaocn.cn   点击这里立即咨询我们



地州分校:   大理分校   丽江分校   迪庆分校   怒江分校   红河分校   临沧分校   玉溪分校   文山分校   保山分校   德宏分校   昭通分校   普洱分校   版纳分校 【各地州学员请加老师微信咨询报名,电话(微信):133-1252-4700】;2021年云南省成人高考>>立即报名



职业技能考证:心理咨询师、健康管理师、茶艺师等更多>◆咨询电话:0871-65385238、13312524700(微信)点击这里咨询我们  

公考培训咨询:◆国考云南省考公务员/事业单位面授培训,咨询电话:0871-66019384,13312524700 (微信)点击这里立即咨询我们






温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,学课在线网提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

免责声明:以上内容仅代表原创者观点,其内容未经本站证实,学课在线网对以上内容的真实性、完整性不作任何保证或承诺,转载目的在于传递更多信息,由此产生的后果与学课在线网无关;如以上转载内容不慎侵犯了您的权益,请联系我们QQ:1536696595,我们将会及时处理。




网友评论
 
工作时间:9:00-18:00 学历提升0871-65385921 职业培训0871-65385238
工作时间:9:00-18:00
学历提升:   点这里给我发消息  点这里给我发消息 职业培训:   点这里给我发消息 网校课程:   点这里给我发消息
微信扫一扫关注我们