分类 大学语文 高等数学 英语科目 政治/民法 教育理论 艺术概论 医学综合 生态基础

成考专升本英语历年真题及答案归类汇总:代词

成考专升本英语历年真题及答案归类汇总

  Ⅲ.代词

  重点:区分人称代词的主格与宾格; 区分名词型与形容词型的物主代词,反身代词;不定代词; it的用法.

  1. Mary has just called asked ______ to have lunch with her tomorrow.

  A. you I B. you me C. I you D. me you

  2. Last Sunday ______ had a picnic in Beihai Park.

  A. John, Mary me B. John, I Mary C. John, Mary I D. I, John Mary

  3. Let's clean their room first ______ later.

  A. ours B. us C. we D. I

  4. You have a good suggestion, I should say. But it's not as practical as ______.

  A. my B. mine C. me D. I

  5. My car is not so fashionable as ______.

  A. he's B. he C. his D. his'

  6. A chemist prepares his experiments carefully before trying to carry ______ in his lab.

  any D. either

  10. Study things that are like each other in ______ way.

  A. no B. same C. the D. some

  11. She always buys ______ my birthday.

  A. anything nice to B. anything nice for C. something nice to D. something nice for

  12. "Are my books on the table?" "No, there aren't something on it.

  13. You have to hurry up if you want to buy eggs because there's hardly something left.

  14. Has anyone seen my dictionary ______?

  A. everywhere B. something C. nowhere D. anywhere

  15. They didn't give us ______ help.

  A. a lot of B. much C. many D. plenty of

  16. He felt bad because he had drunk too many the night before.

  17. This book is very difficult, but ______ people understit.

  A. few B. a few C. little D. a little

  18. Usually there is ______ traffic in the streets on weekdays than on Sundays

  A. little B. less C. few D. fewer

  19. -I'd like some more bananas. --I'm sorry, there's ______ left.

  A. no B. some C. few D. none

  20. ______ of them knew about the plan because it was secret.

  A.Some B. Any C. No one D. None

  21. Nowadays ______ seems to enjoy looking at fat girls. That is why many companies have developed special foods to help people to slim.

  A. everyone B. anybody C. somebody D. no one

  22. Young babies can use ______ hequally well.

  A. either B. each C. both D. every

  23. ______ of his parents is short-sighted, but he is.

  A. None B. Either C. Neither D. Both

  24. I asked two people to help me start my car. But ______ of them knew what to do.

  A. either B. none C. both D. neither

  25. ______ road out of town is good, but this one is better than the other.

  A. Both B. All C. None D. Neither

  26. -Which of these two ties will you take?

  --I'll take ______ to give me a change sometimes.

  A. either B. both C. neither D. all

  27. There are two windows in this bedroom. ______ of them face south, overlooking a beautiful park.

  A. Both B. One C. The D. Either

  28. The World Trade Center is higher than ______ I have ever seen during my visit.

  A. any building B. any other building C. all the building D. all of buildings

  29. Some people hope to be more successful while ______ simply want to feel more comfortable

  A. the others B. others C. the other D. another

  30. Some people go on diets. people exercise with special equipment, take medicine, or even have surgery.

  A. Others B. Other C. All D. Those

  31. It was terrible. One passenger was killed, ______ was badly hurt.

  A. the others B. rest C. the other D. the rest

  32. She promised her parents to write ______ while she was away.

  A. other day B. other days C. every other day D. any other day

  33. After seeing the film, I felt ______ my friend.

  A. same as B. the same as C. same with D. the same for

  34. In the world no country has exactly the same folk music ______ that of any other countries.

  A. with B. as C. to D. like

  35. ______ those books do you want?

  A. What are B. Which of C. Which are D. What

  It的用法

  作代词

  1. It is often easier to a particular tool than to use them correctly.

  2. -The phone is ringing.

  -Who could ______ be? It is already midnight.

  A. he B. it C. this D. there

  作形式主语

  1. 学好一门语言是不容易的. [I t is not easy to a language / to learn a language well.]

  2. 去火车站步行需要半小时. [It takes half an hour to walk to the railway station.]

  3. (我用了一周的时间) to finish reading the novel.

  [It took me a week]

  4. ______ took us several hours to clear the snows open the road to traffic.

  A. They B. All C. He D. It

  5. It was difficult for him to buy good shoes because he had such a big pair of feet.

  6. It's really hard for us to ______ all poisonous gases.

  A. get rid to B. get rid of C. get the rid D. give rid of

  7. It hasn't been decided yet ______ we are going to build physics lab.

  A. that B. which C. what D. whether

  8. ______ doesn't matter what you do at this point.

  A. That B. This C. It D. What

  作形式宾语

  1. We all regard ______ our duty to help who are too poor to go to school.

  A. this B. it C. that D. which

  2. Modem technology has made ______ possible for the whole world to be close than ever before.

  A. this B. that C. it D. it's

  3. He made it plain ______ he was annoyed with me.

  A. that B. what C. which D. whether

  4. People have proved them to be true that the heat we get from coal oil comes from the sun.

  5. I don't think that possible to a foreign language without much memory.

  强调句型

  1.It ______ John Kate who helped me the other day.

  A. is B. was C. are D. were

  2.It was her who suggested that he go to New York in order to get a direct flight.

  3.It was the United States that they came to know each other got married.

  4.It was at the music hall ______ we met each other for the first time.

  A. when B. where C. which D. that

  5.It was last night when I saw your brother at the cinema.

  6.It was in 1989 ______ I met John.

  A. when B. that C. which D. at that time

  7.It was between 1920 1930 ______ television was invented in America.

  A. which B. that C. then D. when

  8.It was not until 1936 ______ basketball became a part of the Olympic Games.

  A. which B. than C. that D. then

  9.It was until he got a map that he started on his way.

  10.It is during his spare time ______ John has been studying a course in French.

  A. when B. that C. which D. what

  固定句型

  1.It has been less than three months before she joined the army.

  [句型"it is/has been+一段时间+since从句"表示"某事已经发生多久了".]

  2.To my surprise, ______ turned out that John failed in his examination.

  A. it B. as C. what D. he

  [it turns out that ……. 表示"竟然"]

  III.代词答案

  1. B 2.C 3.D 4.B 5.C 6.C 7.B: herself 8.D 9.C 10.D 11.D 12.C: isn't anything 13.C: anything 14.D 15.B 16.C: much 17.A 18.B 19.D 20.D 21.D 22.A 13.C 24.D 25.D 26.B 27.A 28.B 29.B 30.B 31.C 32.C 33.B 34.B 35.B

  It 的用法

  作代词 1.D: it 2.B

  作形式主语 4.D 6.B 7.D 8.C

  作形式宾语 1.B 2.C 3.A 4.A: it 5.A: it

  强调句型 1.B 2.A: she 3.A: in the United Stated 4.D 5.B: that 6.B 7.B 8.C 9.A: not until 10.B

  固定句型 1.C: since 2.A



   >>学课在线网课试听.报名        >>学课在线智能题库.模拟做题       >>直播课程       >>录播课程

课程名称
课程免费试听 课程名称 课程免费试听 课程名称 课程免费试听
初级会计师 一级建造师
执业药师
中级会计师 二级建造师 护士资格证
注册会计师 一级造价工程师 健康管理师
经济师考试   监理工程师 考研辅导课
银行从业 安全工程师 自考辅导课
基金从业 一级消防工程师 心理咨询师
企业人力资源管理师 法律职业资格考试 公共营养师
社会工作者 消防设施操作员 保育员
教师资格证           成人高考 育婴师


重要提醒!!内容中联系方式并非本站联系方式,报名咨询的学员请与下面最新联系方式联系我们咨询报名-以免损失!
>>长期招聘兼职招生代理人员,项目合作,团报优惠咨询,有意者请联系我们 >>咨询:13312524700(可加微信)。

云南学历中心:◆咨询电话:0871-65385921、13312528471 赖老师、钱老师(微信报名:17787865775)点击这里给我发消息


楚雄学习中心:◆咨询电话:0878-3138907、17787826253 冯老师、 王老师(微信报名:17787826253 )点击这里给我发消息


总部报名地址: ◆云南省昆明市人民中路216号丰园大厦25楼2511;网课试听:ke.xuekaocn.cn   点击这里立即咨询我们



地州分校:   大理分校   丽江分校   迪庆分校   怒江分校   红河分校   临沧分校   玉溪分校   文山分校   保山分校   德宏分校   昭通分校   普洱分校   版纳分校 【各地州学员请加老师微信咨询报名,电话(微信):133-1252-4700】;2021年云南省成人高考>>立即报名



职业技能考证:心理咨询师、健康管理师、茶艺师等更多>◆咨询电话:0871-65385238、13312524700(微信)点击这里咨询我们  

公考培训咨询:◆国考云南省考公务员/事业单位面授培训,咨询电话:0871-66019384,13312524700 (微信)点击这里立即咨询我们






温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,学课在线网提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

免责声明:以上内容仅代表原创者观点,其内容未经本站证实,学课在线网对以上内容的真实性、完整性不作任何保证或承诺,转载目的在于传递更多信息,由此产生的后果与学课在线网无关;如以上转载内容不慎侵犯了您的权益,请联系我们QQ:1536696595,我们将会及时处理。




网友评论
 
工作时间:9:00-18:00 学历提升0871-65385921 职业培训0871-65385238
工作时间:9:00-18:00
学历提升:   点这里给我发消息  点这里给我发消息 职业培训:   点这里给我发消息 网校课程:   点这里给我发消息
微信扫一扫关注我们